Het bestuur van de Duurzame Energie Coöperatie Zeist

De coöperatie heeft een bestuur van 4 enthousiaste mannen en 1 vrouw, ze stellen zich hier aan je voor.

 

De bestuursleden zijn onafhankelijk en doen dit werk onbezoldigd. Ze hebben geen commercieel belang op het gebied van energie of de energietransitie in de gemeente Zeist.

 

  • Remco is voorzitter sinds december 2021, nadat hij tijdens de eerste ALV unaniem was gekozen als nieuw bestuurslid. Hij is in de veertig en woont al ruim 10 jaar met zeer veel plezier in Zeist. Voor zijn werk is hij al jaren bezig in de energiemarkt. De afgelopen jaren met focus op de ontwikkeling en realisatie van geothermie en aardwarmte.

 

  • Stefan is onze secretaris. Hij is milieu- en bedrijfskundige. Stefan wil op een inspirerende en inclusieve manier bijdragen aan de grote opgaven van deze tijd:inclusieve en liefst ook biodiverse en duurzameenergieprojecten. Stefan heeft de ‘coöperatieve methode’ bij (energiecooperatie)Zuidenwind met de paplepel toegediend gekregen: een model datwerkt.

 

  • Jaap (rechts) is onze penningmeester. Informaticus met lange carrière bij betalingsverwerker Equens en als pensioenfonds bestuurder. Scherp in zijn vraagstelling analyseert hij onze voorstellen en zorgt voor de financiële verslaglegging.

“Gepensioneerd, maar nog lang niet afgeschreven”

 

  • Annemiek is sinds april 2022 bestuurslid. Annemiek was al lid van de communicatiecommissie. Ze is nu bestuurslid communicatie.  Zij woont al sinds 1997 in Zeist, voor het grootste gedeelte in de mooie wijk Kerckebosch. Ze is gedrags- en communicatiedeskundige.

” Kijk altijd naar wat WEL mogelijk is”

 

  • Maarten is bestuurslid techniek. Ook woonachtig in Zeist (centrum). Hij heeft vanaf de start van zijn beroepscarrière gewerkt in de industrie aan het efficient gebruiken van energie, vooral m.b.t. het meten van energie, energiebesparing, energiebeheer en inkoopcontracten. De laatste 20 jaar als zelfstandig ondernemer. Na de verkoop van de aandelen van zijn bedrijf, is hij met pensioen en vindt het leuk om op vrijwillige basis nog met energie bezig te zijn. Sinds begin 2023 is hij verbonden aan Mijn groene huis als vrijwilliger.