Het bestuur van de Duurzame Energie Coöperatie Zeist

De coöperatie heeft een bestuur van 3 enthousiaste mannen en 1 vrouw, ze stellen zich hier aan je voor.

 

De bestuursleden zijn onafhankelijk en doen dit werk onbezoldigd. Ze hebben geen commercieel belang op het gebied van energie of de energietransitie in de gemeente Zeist.

 

  • Remco is voorzitter sinds december 2021, nadat hij tijdens de eerste ALV unaniem was gekozen als nieuw bestuurslid. Hij is in de veertig en woont al ruim 10 jaar met zeer veel plezier in Zeist. Voor zijn werk is hij al jaren bezig in de energiemarkt. De afgelopen jaren met focus op de ontwikkeling en realisatie van geothermie en aardwarmte.

 

  • Arjan (links) is onze secretaris. Hij werkt sinds zijn studie in de duurzame energie o.a. adviesbureaus, met activiteiten zowel in Nederland als internationaal, onder voor de overheden en de EU. Hij momenteel werkzaam als Business Developer bij Falck Renewables. Naast zijn secretaris rol is Arjan betrokken bij de zon-op-dak projecten van de coöperatie.

“Ik ben groen ’tot op het bot’ en kies mijn hele professionele leven al voor een focus op groene energie. Dit wil ik ook lokaal versterken en mijn opgedane kennis ten goede laten komen aan dit initiatief ”

 

  • Jaap (rechts) is onze penningmeester. Informaticus met lange carrière bij betalingsverwerker Equens en als pensioenfonds bestuurder. Scherp in zijn vraagstelling analyseert hij onze voorstellen en zorgt voor de financiële verslaglegging.

“Gepensioneerd, maar nog lang niet afgeschreven”

 

  • Annemiek (niet op de foto) is sinds april 2022 bestuurslid. Annemiek was al lid van de communicatiecommissie. Ze wordt nu bestuurslid communicatie.  Ze is vaste kracht bij Stichting Energie Zeist als gedragsveranderaar en communicator.

” Kijk altijd naar wat WEL mogelijk is”

 

  • Ernst (midden op de foto) is (tot 1 februari 2022) bestuurslid. Na een carrière in de financiële wereld nu werkzaam als zelfstandig facilitator waarin hij organisaties in hun transformatie begeleidt. Naast het voorzitten ligt zijn focus op de grootschalige opwek in Zeist.

“Ik heb bewust gekozen om tijd vrij te maken voor zaken die na aan mijn hart liggen. Ten eerste is dat duurzaamheid – ik geloof in een duurzame wereld, die hebben we keihard nodig – en daar hebben we met zijn allen nog het nodige te doen. Ten tweede het lokale – hier zit een ongelofelijke bron van betrokkenheid en verantwoordelijkheid – lokaal hebben we de sleutel in handen”