Het bestuur van de Duurzame Energie Coöperatie Zeist

De coöperatie heeft een bestuur van 3 enthousiaste mannen, ze stellen zich hier aan je voor.

 

De bestuursleden zijn onafhankelijk en doen dit werk onbezoldigd. Ze hebben geen commercieel belang op het gebied van energie of de energietranisitie in de gemeente Zeist.

 

  • Ernst (midden op de foto) is onze voorzitter. Na een carrière in de financiële wereld nu werkzaam als zelfstandig facilitator waarin hij organisaties in hun transformatie begeleidt. Naast het voorzitten ligt zijn focus op de grootschalige opwek in Zeist.

“Ik heb bewust gekozen om tijd vrij te maken voor zaken die na aan mijn hart liggen. Ten eerste is dat duurzaamheid – ik geloof in een duurzame wereld, die hebben we keihard nodig – en daar hebben we met zijn allen nog het nodige te doen. Ten tweede het lokale – hier zit een ongelofelijke bron van betrokkenheid en verantwoordelijkheid – lokaal hebben we de sleutel in handen”

 

  • Arjan (links) is onze secretaris. Hij heeft een langlopende carrière in de duurzaamheid o.a. werkzaam bij Ecofys. Hij heeft veel internationale ervaring en is momenteel werkzaam als Business Developer bij Falck Renewables. Naast zijn secretaris rol is Arjan betrokken bij de projecten op dak en de grootschalige opwek.

“Ik ben groen tot op het bot en kies mijn hele professioneel leven al voor een focus op duurzame energie. Dit wil ik ook lokaal versterken en mijn opgedane kennis ten goede laten komen aan dit initiatief ”

 

  • Jaap (rechts) is onze penningmeester. Informaticus met lange carrière bij betalingsverwerker Equens en als pensioenfonds bestuurder. Scherp in zijn vraagstelling analyseert hij onze voorstellen en zorgt voor de financiële verslaglegging.

“Gepensioneerd, maar nog lang niet afgeschreven”